JA! Ik doe mee

Jouw rol als publieksbegeleider
Aan WAAN werken zo’n 12-20 publieksbegeleiders mee die het publiek in kleine groepjes van 18 personen langs de verschillende scènes (monologen, video-installatie en dans) meenemen. Tijdens de wandelingen is er tijd om verhalen te vertellen en om een open sfeer te creëren in het groepje dat je begeleidt. De trainingsdag op 18 mei is bedoeld om met elkaar kennis te maken, de route en inhoud van de voorstelling door te nemen en om alvast een beetje te oefenen met je rol.

FAQ publieksbegeleiders

Past WAAN bij jou?

Je geeft vanuit je eigen ervaringen en vanuit je eigen achtergrond invulling en kleur aan jouw werk als publieksbegeleider. Daarom zoeken we hele verschillende mensen. Met veel of weinig theaterervaring en met veel of weinig ervaring met een crisis. Iedereen kan meedoen, als je het maar leuk vindt om voor een groep te staan.

  • Je bent beschikbaar (zie data hieronder). Meld je ook aan als je één van deze dagen niet kunt!
  • Je bent sociaal en staat stevig in je schoenen.
  • Je hoeft geen theaterervaring te hebben, je speelt geen rol.
Wat krijg je?
  • Je bent onderdeel van ons team. Je ontmoet nieuwe mensen, krijgt een unieke ervaring en gratis goed verzorgde trainingsdag (18 mei, verplicht) én masterclass (11 mei, optioneel).
  • Je ziet de hele voorstelling net zoals bezoekers dat doen. Je werkt dus niet achter de schermen.
  • Twee vrijkaarten voor de voorstelling om te kunnen delen met familie en vrienden (t.w.v. 30 euro).
  • Wij zorgen voor een lekkere lunch tijdens de trainingsdag.
Data
  • Trainingsdag: 18 mei a.s. van 10:00 tot 14:30 in Warnsveld (verplicht).
  • Speeldagen: 24 mei (avond), 25 & 26 mei (middag en avond). We vragen je twee voorstellingen mee te spelen. Dit kan op één dag. 
  • Masterclass: 11 mei a.s. van 10:00 tot 14:30 bij ArtEZ in Arnhem (optioneel).
Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de trainingsdag op 18 mei in Warnsveld maken we kennis met elkaar aan de hand van laagdrempelige theateroefeningen en filosoferen over het thema van de voorstelling: de kracht van de crisis. Dit geeft je handvatten om bij de voorstelling iets persoonlijks te vertellen, vragen te stellen en zo het gesprek op gang te brengen. We bedenken met elkaar een speelse en prikkelende manier om de voorstelling met elkaar in te leiden en het publiek in groepen te verdelen.

Logistiek bereiden we je voor op de rondleiding door de route tussen de verschillende speellocaties te lopen, de tijdsplanning door te nemen en de momenten aan te wijzen waarop er tijdens de route ruimte is voor een gesprekje of anekdote.

Hoe ziet de masterclass eruit?

Kom jij uit het sociale werkveld of de kunstwereld? Heb jij interesse in sociaal artistiek theater? Als jij je verbindt aan WAAN dan ben je van harte uitgenodigd voor onze masterclass locatietheater op 11 mei 2019. Je hoort alles over de achtergronden van WAAN, met praktische tips & tricks. Van 10:00 tot 14:30 bij ArtEZ in Arnhem.


In de masterclass is er aandacht voor alles wat er bij een professioneel sociaal artistiek project komt kijken: Hoe leg je contacten? Waar loop je tegen aan? Hoe krijg je subsidie? Hoe ziet de begroting eruit? Hoe maak je een voorstelling vanuit interviews en hoe betrek je de doelgroep en hoe werf je publiek?


We gaan een dag lang de diepte in. Waarin we je met praktische voorbeelden vertellen hoe WAAN tot stand is gekomen. Van 10:00 – 14:30 bij ArtEZ in Arnhem.


Let op! De masterclass gaat door bij >10 aanmeldingen (voor 11 mei).