JA! Ik doe mee

Jouw rol als publieksbegeleider
Aan WAAN werken zo’n 20 publieksbegeleiders mee die als tweetallen het publiek in kleine groepjes van 18 personen langs de verschillende scènes (monologen, video-installatie en dans) meenemen. Tijdens de wandelingen is er tijd om verhalen te vertellen en om een open sfeer te creëren in het groepje dat je begeleidt. De trainingsdagen zijn bedoeld om met elkaar kennis te maken, de route en inhoud van de voorstelling door te nemen en om alvast een beetje te oefenen met je rol.

FAQ publieksbegeleiders

Past WAAN bij jou?

Je geeft vanuit je eigen ervaringen en vanuit je eigen achtergrond invulling en kleur aan jouw werk als publieksbegeleider. Daarom zoeken we hele verschillende mensen. Met veel of weinig theaterervaring en met veel of weinig ervaring met een crisis. Iedereen kan meedoen, als je het maar leuk vindt om voor een groep te staan.

  • Je bent tussen de 18 en 35 jaar (max 40).
  • Je bent beschikbaar (zie data hieronder). Meld je ook aan als je één van deze dagen niet kunt!
  • Je bent sociaal en staat stevig in je schoenen.
  • Je hoeft geen theaterervaring te hebben, je speelt geen rol.
Wat krijg je?
  • Je bent onderdeel van ons team. Je ontmoet nieuwe mensen, krijgt een unieke ervaring en gratis goed verzorgde workshops.
  • Je ziet de hele voorstelling net zoals bezoekers dat doen. Je werkt dus niet achter de schermen.
  • Drie vrijkaarten voor de voorstelling om te kunnen delen met familie en vrienden.
  • Wij zorgen voor een lekkere lunch tijdens de twee trainingsdagen.
Data
  • Trainingsdagen: (nog te bepalen). Reageer s.v.p. ook als je één van deze twee dagen niet kunt. 
  • Speeldagen: 24 mei (avond), 25 & 26 mei (middag en avond). We vragen je twee voorstellingen mee te spelen. Dit kan op één dag. 
Hoe ziet de training eruit?

Tijdens de traingingsdagen maken we kennis met elkaar aan de hand van laagdrempelige theateroefeningen en filosoferen over het thema van de voorstelling: de kracht van de crisis. Dit geeft je handvatten om bij de voorstelling iets persoonlijks te vertellen, vragen te stellen en zo het gesprek op gang te brengen. We bedenken met elkaar een speelse en prikkelende manier om de voorstelling met elkaar in te leiden en het publiek in groepen te verdelen.

Logistiek bereiden we je voor op de rondleiding door de route tussen de verschillende speellocaties te lopen, de tijdsplanning door te nemen en de momenten aan te wijzen waarop er tijdens de route ruimte is voor een gesprekje of anekdote. Je stemt dan ook met jouw maatje de taakverdeling af.